Reštaurácia Origin je situovaná v priestoroch historickej smaltovne. Citlivo zrekonštruovaná budova, ktorá počas viac než dvestoročnej histórie toho zažila viac než dosť. Historický ráz jej dávajú vysoké priznané stropy, veľa železa, pôvodného dreva a hlavne odhalené tehly. Budova je zvonku impozantná a ťahá zrak, takže si ju nemôžete nevšimnúť. Komplexná rekonštrukcia, ktorej súčasťou je reštaurácia Origin, zahŕňa aj byty a lofty na krátkodobý prenájom. Ak milujete gastroturistiku, nie je problém zarezervovať si ubytovanie a k tomu aj degustačnú večeru v Origine.
Reštaurácia Origin nemá široko-ďaleko konkurenciu
Veľmi nás teší, že šikovní ľudia sa vracajú na Slovensko a do rodných miest, kde pomáhajú rozvíjať celý gastronomický segment. To je aj prípad Lukáš a Dominiky, ktorí sa po vyše desiatich rokoch prežitých a odpracovaných vo Švajčiarsku rozhodli vrátiť do Lučenca. Otvorili si reštauráciu Origin, ktorá široko-ďaleko nemá konkurenciu a kvalitou by sa mohla porovnávať s tými najlepšími u nás.
Lukáš je talentovaný šéfkuchár, ktorý vo Švajčiarsku prešiel tvrdou školou a pracoval v tých najlepších hoteloch a reštauráciách pod vedením renomovaných šéfkuchárov. Tam núdza o hviezdy a ocenenia rozhodne nebola. Osvojil si filozofiu kvality bez kompromisov a využívania lokálnych surovín.
Dominika vyštudovala ekonomiku a riadenie podnikov v Banskej Bystrici. Po štúdiách išla rovno do Švajčiarska, kde absolvovala Swiss Hospitality Academy. Celú kariéru zasvätila práci v gastronómii a hotelierstve. Končila na pozícii asistentky majiteľa hotela, kde mala na starosti chod celého hotela a hotelovej reštaurácie. Veľmi silná dvojka, talentovaný kuchár a skúsená manažérka, je pilierom úspešného konceptu ich reštaurácie.
Origin je veľmi zaujímavý koncept, kde kvalita a precíznosť sú na prvom mieste. Rozhodne zamieša kartami nielen v Lučenci, ale aj v celom kraji. Lukáš si dáva záležať, aby všetky jeho suroviny boli vždy čerstvé a takmer výlučne z bio alebo farmárskych zdrojov.
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.