Leto_kúpaliská
17571765_10203298980873105_1308906585_o (2) (002)
Leto_kúpaliská
17571765_10203298980873105_1308906585_o (2) (002)
Full Screen

Rózsaszállás víztározója Rózsaszállás (szlovákul Ružiná) és Divény falvak között található,az egyik legmelegebb vizű gát egész Szlovákiában. A partjainál rekreációs központok épültek, ahol vízijárművek és sporteszközök kölcsönzése, sportpályák, szállás, kemping és étkezés, beleértve a gyorséttermeket is rendelkezésükre állnak a látogatóknak.

Az úszás és a vízi sportok rajongói mellett, a halászok és a természet szerelmesei is élvezhetik a helyet.

NAGYLIBERCSE VÍZTÁROZÓJA

 

Losonc városától nem messze fekszik Nagylibercse (szlovákul Ľuboreč) víztározója. Ez a hely, amely Szlovákiában kevéssé ismert, népszerű különösen a halászok számára. Saját felelősségre fürdeni is lehet. Ideális kikapcsolódásra.

 IPOLY

 

A vad Ipoly folyó még mindig viszonylag ismeretlen, bár kb. 140 km hosszú szakaszon képez határt Magyarország és Szlovákia között. Természetesen ez nem volt mindig így: még a 20. század elején Ipoly egyesítette és nem osztotta meg az itt élőket.

Ipoly természetes hajlításai hangulatos ártéri erdőkkel és rétekkel kiváló lehetőségeket kínálnak a vízi turizmusra, a kenusok és a kajakozók számára. Számos természeti pálya és több jelölt túraútvonal létezik, főleg a Börzsönyi-hegységben, kevésbé az Ipoly mentén, valamint rengeteg kerékpározásra alkalmas útvonal. Számos torony és kilátó lehetővé teszi az állatok, különösen a madarak megfigyelését (madárfigyelés).

Az állatvilág gazdagsága kiváló lehetőségeket kínál vadászatra és horgászatra. A geocaching rajongói még az Ipoly mentén és a környező falvakban sem lesznek csalódottak, hiszen újabb helyekre és műemlékekre lelhetnek, ha erre járnak és ennek a hobbinak köszönhetően számos más, még fel nem fedezett helyre juthatnak.

 

KRTKO BIO Úszómedence – NAGYKURTOS

 

A Krtko (magyarul Vakond) elnevezésű egyedülálló bio úszómedence, amelyre biotópok épülnek így a természetes tavak benyomását kelti. A medencevíz tisztírására nem klórt és más vegyszereket alkalmaznak, hanem egyedülálló növényi biorendszert.

A víz tisztaságáról tanúskodik a békák jelenléte, ezek az élőlények már akkor is itt éltek, amikor úszómedence helyett még csak mocsár volt.

A békákat nem veszik ki a medencéből, és nem ártalmatlanítják őket, mert egyrészt nem zavarják az embereket, másrészt félnek az emberektől, és általában maguk költöznek az úszómedencéből a szűrőmedencébe.

Az úszómedence körül pázsit, játszótér és snack-standok találhatók. A Krtko úszómedence egyike a négy szlovákiai organikus úszómedencéknek.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„VIZI SPORTOK” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük