Med sa vďaka svojim blahodarným účinkom radí medzi bohatstvo prírodnej medicíny a v kombinácii s inými včelími produktmi sa jeho účinky ešte navyšujú . Na včelniciach Milana Olšiaka sa produkuje med agátový, kvetový, lesný, kvetový pastovaný, pastovaný s peľom, pastovaný s propolisom, venuje sa aj produkcii peľu a výrobe medoviny, propolisovému krému a tinktúre.
Včely zbierajú nektár a iné sladké šťavy rastlinného pôvodu – medovicu, ktoré prinášajú do úľa v medovom vačku kde sa obohatia látkami zo včiel, potom ho uskladnia v plastoch, tam ho odvetrávajú a zahusťujú až kým sa vytvorí zrelý med. Med ma farbu od vodovojasnej až nazelenkastej u agátového medu až cez rôzne odtiene až po tmavé. Med pochádza z kvetov ovocných stromov, lúčnych kvetov , z agátu, lipy a iných kvitnúcich stromov, krov, rastlín a bylín, repky olejnej, slnečnice.
Medovina nápoj kráľov. Hovorí sa že medovina vznikla ešte pred vznikom ľudstva. Medovina je kvasený nápoj s obsahom alkoholu, ktorý závisí od množstva použitého medu. Medovina vyrobená Milanom Olšiakom je čistý prírodný produkt bez prídavkov ingrediencii a chémie.
Informácie o výrobcovi
Milan Olšiak sa venuje včielkam od roku 1997 kedy nadviazal na tradíciu svojich predkov. Včelári na dvoch rozdielnych miestach Novohradu . Na juhu v okolí Fiľakova a v severnej časti Ipeľskej doliny – južnej časti Veporských Vrchov, kde včielky nemajú v dolete pestované kultúrne plodiny, takže nie sú zaťažované chemickými látkami modernej doby a produkujú med z čistej panenskej prírody zaujímavých chuti z divej čerešne, líp, černíc, malín, smreka alebo medovice.
Predajné miesto:
Priamo u výrobcu po predchádzajúcej dohode.
Ďalšie predajné miesta:
Tržnica vo Fiľakove a na miestnych jarmokoch a trhoch.
Meno a priezvisko/Názov: | Milan Olšiak Natur trend - medy a medovina |
Adresa/Sídlo: | Jánošíkova 25 986 01 Fiľakovo |
Telefonický kontakt: | +421 905 699 083 |
E-mail: | natur-trend@vceliafarma.eu |
Predajné miesto: | Tržnica vo Fiľakove a na miestnych jarmokoch a trhoch. |
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.