Kategória:

Tudja, hol élheti át ismét a mézes heteket?  A festői Polichno községben, a Schon családdal. Besztercebányáról költöztek ide, és méhfarmot alapítottak.

 

A kezdet, mint általában, számukra sem volt könnyű. Akkoriban, a kaptár elhelyezése vált számukra legnagyobb kihívássá. A véletlen azonban segített nekik.

 

Reagáltunk egy magazinban található hirdetésre, amelyben egy eladó tanyaházról írtak Polichno községében, amely 15 km-re található Losonctól, 7 km-re Divénytől Rózsaszállás közelében, számukra ez a könyék a nyár szerves részét képezte, a hétvégi tartózkodást a kertben, melyet később meg is vettek.

 

Végül, de nem utolsósorban, Polichno az író, Božena Slančíková Timrava szülőhelyeként is ismert, itt élt és életének jelentős részét képezte.

 

Így már teljes mértékben a hobbijaiknak élhettek. Fokozatosan elsajátították a méhészeti terminológiát és technológiát, majd később növelték a méhek számát. A következő évben, miután az első 7 család sikeresen áttelelt, 12 családot hibernáltunk, majd 20 családot, majd 26 és 30 családot, majd a jelenlegi 85 családot.

Ahogy a méhek száma nőtt és a méztermelés is növekedett, elkezdtük a méz készítése mellett propolisz, pollen és viasz égetését is. Ezen alapokon 2008-ban megalapították a „Mézes hetek” elnevezésű méhfarmot.

 

Jelenleg különféle mézfajtákat kínálnak, mint például virág, repce, méhpaszta, hárs, viasz stb., továbbá méhviasz gyertyákat és méh kozmetikumokat.

 

A Schon házaspár egy autentikus kőházban Polichnoban el is tudja szállásolni vendégeit, így ha hosszabbra tervezi tartózkodását, szívesen látják Önt.

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„MÉZES HETEK” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük